Vaasa–Uumaja-väliä liikennöivän matkustaja-autolautta Aurora Botnian luovutus siirtyy elokuun loppuun

21.7.2021 Mediatiedotteet

Vaasan ja Uumajan väliä pian liikennöivä matkustaja-autolautta Aurora Botnia kävi kesäkuussa ensimmäisen kerran merellä. Hyvin onnistuneesta ensimmäisestä merikoeajosta lähtien valmistelut toista merikoeajoa varten ovat olleet käynnissä RMC:n telakalla.

Valmistelevien töiden edetessä Aurora Botnian luovutusaikataulu on tarkentunut elokuun loppuun, jotta aluksen pääjärjestelmien käyttöönotolle pystytään varaamaan riittävästi aikaa. Alus on valmistuessaan maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta, jonka ainutlaatuisuus on näkynyt myös rakennusvaiheessa.

Aurora Botniassa on käytössä yhdistelmä uusia teknologioita ja innovatiivisia ratkaisuja, joita ei löydy mistään muusta matkustaja-autolautasta maailmassa. Tällaista alusta rakennettaessa monia asioita tehdään ja testataan ensimmäistä kertaa, mikä on vaikuttanut esimerkiksi pääjärjestelmien käyttöönottotöihin kuluvaan aikaan. Elokuun luovutuksella tämä hieno matkustaja-autolautta saadaan valmiiksi korkeasta laadusta tinkimättä”, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Töitä jatketaan Heinimaan mukaan Rauman telakalla tehostetusti aluksen valmistumiseen asti.

Sekä RMC:n että tilaajan tavoite luonnollisesti on, että Aurora Botnia luovutetaan mahdollisimman pian. Teemme aluksen parissa pitkää vuoroa ja viikonlopputöitä sekä seuraamme töiden edistymistä päivittäin. Samalla meidän pitää kuitenkin huolehtia myös siitä, että työt voidaan tehdä koronaturvallisin henkilömäärin.

Aurora Botnian luovutuksen aikataulusta tiedotetaan seuraavan kerran viikolla 32.