Vaasa–Uumaja-väliä liikennöivä matkustaja-autolautta Aurora Botnia luovutetaan kesäkuussa

31.3.2021 Mediatiedotteet

Vaasan ja Uumajan välistä reittiä tulevaisuudessa liikennöivä matkustaja-autolautta Aurora Botnia luovutetaan aluksen tilanneelle Wasalinelle kesäkuun puolivälissä. Siihen asti Wasa Express jatkaa reitillä.

Aiemmin toukokuulle suunnitellun luovutuksen siirtämisellä pyritään siihen, että aluksen käyttöönottovaihe saadaan vietyä loppuun turvallisesti koronavirustilanne huomioiden.

Yli vuoden jatkunut pandemia on viivästyttänyt muun muassa päälaitetoimituksia. Kesäkuun luovutuksella pystymme varmistamaan, että aluksen viimeistely- ja käyttöönottotöissä toimivien työntekijöiden määrä voidaan pitää turvallisissa rajoissa”, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Aurora Botnian luovutuksen aikataulusta on hiljattain sovittu hyvässä yhteistyössä RMC:n ja Wasalinen kesken.

”Olemme yhdessä RMC:n kanssa keskustellen sopineet uudesta aikataulusta ja todenneet, että on ensiarvoisen tärkeää saada alus valmiiksi mahdollisimman koronaturvallisesti. Maailmanlaajuisesti haastavan tilanteen huomioiden uusi aikataulu on meille sopiva”, Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg sanoo.

Parhaillaan Aurora Botnian rakennustyöt ovat loppuvarustelu- ja käyttöönottovaiheessa, joka huipentuu ennen laivan luovutusta tehtäviin laituri- ja merikokeisiin. Aurora Botnia tulee olemaan maailman ympäristöystävällisin autolautta.