Tallinkin uusin laiva MyStar kastettiin tänään RMC:n telakalla Raumalla

12.8.2021 Mediatiedotteet

Tallinkin uusin LNG-käyttöinen ympäristöystävällinen laiva sai tänään 12.8.2021 virallisesti nimensä. Rauma Marine Constructionsin telakalla rakenteilla olevan aluksen kastoi Viron presidentti Kersti Kaljulaid. Tiukoin koronaturvatoimin järjestetyssä tilaisuudessa laiva myös laskettiin vesille.

MyStar on toistaiseksi suurin Rauman telakalla rakennettavista aluksista. Samalla se on jo seitsemäs Tallinkille Raumalla rakennettava alus. Laiva käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä ja se on valmistuttuaan Itämeren ympäristöystävällisin laiva. Kun se aloittaa liikennöinnin Helsinki–Tallinna-reitillä ensi vuonna, Suomen ja Viron välillä liikennöi kaksi ympäristöystävällistä pikalaivaa, MyStar ja Megastar. Molemmat laivat täyttävät kaikki nykyiset ja tällä hetkellä tiedossa olevat tulevat päästövaatimukset.

”Olemme kiitollisia, että vaikeista ajoista huolimatta saimme tänään juhlia tärkeää etappia uusimman laivamme, MyStarin rakentamisessa. Kokoonnumme nyt konkreettisesti ensimmäistä kertaa Rauman telakalle yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tämä on tärkeä virstanpylväs paitsi MyStar-projektitiimille, niin myös koko merenkulkualalle ja laivamatkustajille. Juhlistamme samalla sitä, että laivaliikenne on tulevaisuudessa yhä ympäristöystävällisempää, tehokkaampaa ja vastuullisempaa”, sanoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Koronaturvallisuus huomioitu kaikissa juhlajärjestelyissä

MyStarin juhlallisuuksia vietettiin Raumalla tarkkojen koronaturvatoimien saattelemana. Kaste- ja vesillelasku tapahtuivat ulkona ja kutsuvieraat jaettiin useammalle eri alueelle, jotta kontaktit voitiin minimoida. Kulkua telakalle porrastettiin ja lisäksi kaikille paikalle tuleville jaettiin jo etukäteen koronaturvallisuusohjeistus. Saapuessaan vieraat saivat lisäksi oman käsidesin ja maskin, jota oli käytettävä juhlallisuuksissa ruokailua lukuun ottamatta. Tilaisuus myös kuvattiin suorana lähetyksenä, joten sitä pystyi seuraamaan etänä.

Rauma Marine Constructionin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa pitää tärkeänä, että pitkään jatkuneiden poikkeusolojen keskellä hienoa projektia päästiin nyt juhlistamaan.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että tiukoilla koronaturvatoimilla pystyimme tänään juhlimaan tätä tärkeää tapahtumaa. Olemme työskennelleet yhdessä yli vuoden ajan, ja sekä Tallinkin että RMC:n projektitiimit ansaitsevat suuren kiitoksen haastavissa olosuhteissa tekemästään työstä. Olemme innoissamme, että pääsemme nyt uuteen vaiheeseen MyStarin rakennustöissä, kun työt siirtyvät aluksen ulkopuolelta sisätiloihin. Samalla voimme alkaa kääntää katsettamme Itämeren ympäristöystävällisimmän aluksen seuraavaan virstanpylvääseen”, Heinimaa sanoi.

Seuraava merkittävä etappi rakennusprojektissa on MyStar -aluksen luovutus Rauman telakalta Tallinkille, jonka on määrä tapahtua vuoden 2022 alkupuoliskolla.

Katso tallenne live-tilaisuudesta täällä: https://vimeo.com/579361313/0e7187cf37


Faktaa Tallink MyStar-aluksesta:

  • Pituus: 212 m
  • Leveys: 30,6 m
  • Syväys: 7 m
  • Bruttovetoisuus: 50 000
  • Nopeus: 27 solmua
  • Kaistametrit: 3 190
  • Matkustajat: 3 000
  • Hytit: 48