RMC valmistautuu jo Laivue 2020 -alusten rakentamiseen – uuden monitoimihallin rakennustyöt käyntiin marraskuussa

13.10.2021 Mediatiedotteet

Rauma Marine Constructions (RMC) rakentaa Laivue 2020 -hankkeessa neljä monitoimikorvettia Merivoimille. Alukset rakennetaan turvallisuussyistä sisätiloissa, viranomaisalusten rakentamiseen optimoidussa monitoimihallissa. Sopimus hallin rakennustöistä allekirjoitettiin tänään ja rakentamaan päästään marraskuussa.

Valmistautuminen Laivue 2020 -hankkeen rakennusvaiheeseen etenee kovaa vauhtia RMC:n telakalla Raumalla. Yhtiö on tänään allekirjoittanut projektinjohtourakoitsija SRV:n kanssa sopimuksen Rauman telakalle toteutettavasta monitoimihallista.

Sopimuksen osapuolina ovat SRV ja perustettava kiinteistöyhtiö, jonka omistavat RMC ja Rauman kaupunki. RMC on allekirjoittanut sopimuksen perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun.

Monitoimihallihanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, jonka kokonaiskustannusarvio on noin 26 miljoonaa euroa. SRV:n osuus urakasta on noin 19 miljoonaa euroa.

RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaan mukaan monitoimihallin rakentamisesta tehty sopimus on merkittävä konkreettinen askel yhtiön ja Puolustusvoimien yhteisessä hankkeessa.

Korvettien terästöiden vaatiman mittatarkkuuden saavuttamiseksi olemme jo aiemmin tehneet investointeja hitsausteknologiaan. Monitoimihalli on meille investointina erityisen tärkeä, sillä sen valmistumisen myötä pääsemme etenemään myös itse alusten rakennusvaiheeseen. Uusi halli on optimoitu viranomaisaluksien rakentamista varten, mikä on osoitus sitoutumisestamme Suomen meripuolustukselle ja huoltovarmuudelle tärkeään Laivue 2020 -hankkeeseen.

Myös SRV:n aluejohtaja Lari Mallius odottaa tulevaa yhteistyötä.

”Tuomme osaamisemme tähän suomalaista laivanrakennusta merkittävästi edistävään hankkeeseen, jossa huomioidaan jo rakennusvaiheessa rakennuksen tulevan monipuolisen käytön ja kustannusten optimoinnin vaatimukset käyttäjän kannalta. Tiiviissä yhteistyössä toteutettava hanke takaa onnistuneen lopputuloksen.

Monitoimihallin rakennustyöt alkavat jo ensi kuussa, ja uusi halli on valmis vuoden 2022 lopussa. Laivue 2020 -hankkeen terästuotanto alkaa vuonna 2022, ja rakennustyöt siirtyvät uuteen monitoimihalliin vuoden 2023 aikana.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan halli tulee valmistuessaan olemaan runsaat 180 metriä pitkä, 40 metriä leveä ja 30 metriä korkea.

Mahdollisuuksien mukaan monitoimihallia voidaan hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen lohkojen rakentamiseen.