RMC suhtautuu vakavasti verkostonsa koronatartuntoihin – altistuneet viranomaisten toimesta karanteeniin, kaikki muut alihankintaketjun työntekijät testataan

16.2.2021 Mediatiedotteet

Rauman telakalla on ilmennyt viime päivinä koronatartuntojen rypäs. Rauma Marine Constructionsin omilla työntekijöillä ei ole todettu tartuntoja, mutta yhtiön verkostossa niitä on tullut ilmi useita kymmeniä. Viranomaiset ovat asettaneet kaikki tartunnoille altistuneet työntekijät 14 päivän karanteeniin. Muut verkostossa työskentelevät työntekijät testataan loppuviikon aikana.

Rauman telakalla ilmennyt koronatartuntojen rypäs pyritään saamaan kuriin. Kaikkiaan koronatapauksia on tullut RMC:n verkostoon kuuluvissa yrityksissä ilmi viikonlopun ja alkuviikon aikana 47.

Koronatestausta telakalla tiivistetään keskiviikosta eteenpäin. RMC tarjoaa terveysviranomaisille tilan, jossa useampi testausryhmä voi toimia yhtä aikaa. Kaikki RMC:n alihankkijoiden työntekijät, jotka eivät ole altistuneet testataan viranomaisten toimesta loppuviikon aikana. Myös testiin ohjaamisesta vastaavat terveysviranomaiset. Lisäksi viranomaiset ovat asettaneet altistuneet 14 päivän karanteeniin.

”Suhtaudumme äärimmäisen vakavasti nyt esiin tulleisiin koronatartuntoihin, ja haluamme yhteistyössä viranomaisten kanssa saada tartuntaketjut kuriin. Omalta osaltamme haluamme korostaa viranomaisten ohjeiden ja hygienian tarkkaa noudattamista myös vapaa-ajalla. Vaikka RMC:n omilla työntekijöillä ei ole toistaiseksi todettu tartuntoja, olemme tiukentaneet oman väkemme etätyösuosituksia. Telakalla on myös voimassa maskipakko, silloin kun se on työturvallisuusnäkökohdat huomioiden mahdollista”, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Verkoston työntekijät palaavat töihin telakalle joko karanteenin tai negatiivisen testituloksen myötä. RMC:n mukaan koko verkostolla on vahva tahtotila saada tartunnat kuriin ja työt jatkumaan normaalisti.

RMC:llä on parhaillaan rakenteilla kaksi matkustaja-autolauttaa. Työt telakalla eivät pysähdy, mutta verkoston työntekijöiden testauskierros aiheuttaa mahdollisia paikallisia työkatkoksia.