Rauman telakka palasi jo lähes täysvahvuuteen – tiukennettuja turvatoimia valvotaan tehostetusti

10.3.2021 Mediatiedotteet

Tuotannolliset työt ovat Rauma Marine Constructionsin telakalla Raumalla jälleen käynnissä lähes normaalisti. Henkilömäärien vaiheittaisen kasvattamisen myötä töissä on tänään keskiviikkona 10. maaliskuuta ollut noin 900 henkilöä.

Myös tulevana viikonloppuna päästään nyt ensi kertaa tuotannon uudelleenkäynnistämisen jälkeen tekemään töitä normaalilla väkimäärällä. Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa on tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen.

Koronatilanne on saatu tiukennetuilla turvatoimilla hallintaan hyvin, ja sen ansiosta olemme päässeet palaamaan tuotannossa lähes normaalitilanteeseen. Viranomaisten suorittamien joukkotestauksien jälkeen pieni määrä telakalla työskennelleitä on vielä eristyksessä tai karanteenissa. Kun he palaavat töihin, olemme jälleen täydessä henkilövahvuudessa”, Heinimaa sanoo.

Tiukennetut turvatoimet jatkuvassa tarkkailussa

Helmikuussa ilmenneen tartuntaryppään myötä RMC otti välittömästi käyttöön tiukennetun turvallisuussuunnitelman, jonka toimivuutta seurataan tarkasti.

Tärkeintä on varmistaa töihin tulo vain terveenä ja helpottaa koronavirukselle altistuneiden kartoittamista. Valvomme ohjeiden noudattamista ja seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti. Teemme turvallisuussuunnitelmaan muutoksia välittömästi, jos se on tarpeen. Tulevat viikot näyttävät, kuinka hyvin tiukennetut toimet tepsivät, Heinimaa kertoo.

Tiukennetun turvallisuussuunnitelman mukaisesti esimerkiksi suoraan ulkomailta telakalle töihin saapuvilta edellytetään kahta negatiivista koronatestitulosta. Lisäksi verkostoyrityksien työntekijät toimivat majoituksessa, kuljetuksissa ja telakka-alueella tiimeinä, jolloin mahdolliset koronavirukselle altistuneet pystytään kartoittamaan nopeasti karanteeniin asettamista varten.

Telakka-alueella on voimassa maskipakko, jota vartijat kiertävät päivittäin valvomassa tehostetusti. Maskittomat henkilöt poistetaan alueelta loppupäiväksi, ja heille annetaan kirjallinen varoitus.

Jos töihin tulossa olevalla on vähäisiäkin koronavirustaudin oireita, hänet ohjataan suoraan työterveyshuoltoon. Telakalle töihin tulossa oleville oireettomille henkilöille aletaan tehdä satunnaistestejä, ja he voivat halutessaan mennä testattavaksi myös oma-aloitteisesti. Ensi viikolla aloitettavia satunnaistestauksia jatketaan toistaiseksi.