Rauman telakan koronatilanne rauhoittumassa – RMC pitää satunnaistestaukset ja muut kattavat koronatoimet käytössä jatkossakin

13.10.2021 Mediatiedotteet

Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla on saatu päätökseen syksyn tartuntaryppääseen liittyvät laajennetut koronatestaukset. Uusia tartuntoja on todettu kuluneen viikon aikana 4 ja 17.9. lähtien yhteensä 213. RMC jatkaa ensi viikolla keväästä asti tekemiään satunnaistestauksia ja pitää myös muut kattavat koronatoimet voimassa.

Koronatilanne on rauhoittumassa Rauman telakalla tänään päätökseen saatujen laajojen testauksien myötä.

RMC, telakan verkostoyritykset ja Rauman terveysviranomaiset ovat tällä viikolla testauttaneet noin 350 rakenteilla olevan laivan parissa työskentelevää henkilöä. Viime viikolla testattuja oli noin 430, toissaviikolla noin 540.

Uusia tartuntoja löytyi tämän viikon testauksissa 4. Yhteensä tartuntoja on 17.9. alkaen todettu 213. Telakan ulkopuolisia jatkotartuntoja on todettu ryppään aikana erittäin vähän.

Ensi viikosta alkaen Rauman telakalla jatketaan RMC:n ja terveysviranomaisten yhteisellä päätöksellä jo kuluvan vuoden keväällä aloitettuja satunnaistestauksia. Myös muut keväällä käyttöön otetut tiukennetut turvallisuustoimenpiteet pysyvät käytössä edelleen.

Keväästä asti teettämiemme satunnaistestien jatkaminen on nyt äärimmäisen tärkeää, sillä niiden avulla pystyimme havaitsemaan syksyn ryppään aikaisessa vaiheessa. Satunnaistestit, muut kattavat koronatoimet ja ensiluokkainen yhteistyö Rauman kaupungin terveysviranomaisten kanssa mahdollistivat laajan epidemian taltuttamisen alle kuukaudessa”, kertoo Rauma Marine Constructionsin varatoimitusjohtaja ja koronaohjausryhmän puheenjohtaja Timo Suistio.

Koronaa torjutaan testeillä, tiimiajattelulla ja maskeilla

RMC:n telakalla on ollut koronaviruspandemian alusta alkaen käytössä laajat turvatoimet koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Helmikuussa ilmenneen tartuntaryppään myötä yhtiö otti käyttöön tiukennetun turvallisuussuunnitelman.

Suoraan ulkomailta töihin tulevilta henkilöiltä edellytetään negatiivista koronatestitulosta, joka on otettu aikaisintaan 72 tuntia Suomeen tulon jälkeen. Ilman negatiivista testitulosta ei pääse telakka-alueelle.

Oireellisia henkilöitä ei päästetä telakka-alueelle vaan heidät ohjataan suoraan työterveyshuoltoon. Oireettomille telakalla työskenteleville tehdään viikoittain satunnaistestejä, joita on tehty keväästä lähtien yli 3 000.

Telakalla työskentelevät toimivat majoituksessa, työmatkoilla, töissä ja tauoilla tiimeinä, jolloin mahdolliset altistumiset voidaan tartuntatapauksissa selvittää nopeasti. Altistuneiden henkilöiden on käytävä karanteenin toiseksi viimeisenä päivänä uudelleen koronatestissä, ja töihin voi palata vasta negatiivisen tuloksen saatuaan.

Rakenteilla olevassa laivassa ja muissa telakka-alueen sisätiloissa on käytettävä maskia, jonka käyttöä valvotaan. Kaikkialla telakka-alueella on mahdollisuus pestä ja desinfioida kädet säännöllisesti.