Rauman telakalle palannut töihin noin 500 henkilöä turvallisuustoimien tiukentamisen jälkeen – satunnaistestaukset alkavat ensi viikolla

5.3.2021 Mediatiedotteet

Tuotannon käynnistäminen etenee Rauma Marine Constructionsin telakalla. Perjantaina 5. maaliskuuta telakalla oli töissä noin 500 henkilöä. Viranomaiset suorittivat aiemmin viikolla telakan pysäköintialueella koronatestauksia karanteenin loppuvaiheessa oleville. Karanteenin päättymisen jälkeen töihin ovat päässeet vain ne, joiden testitulos on ollut negatiivinen ja joiden kanssa samassa asunnossa asuvilla ei ole todettu uusia tartuntoja. Jokainen telakka-alueelle saapuva tarkastetaan portilla, ja maskipakon noudattamatta jättämisestä seuraa sanktio. Lisäksi RMC alkaa ensi viikolla tehdä satunnaistestauksia, jotta mahdolliset koronatartunnat havaittaisiin varhain.

Tuotannon käynnistäminen on edennyt RMC:n telakalla hyvin. Yhtiö on kasvattanut henkilömääriä vaiheittain, ja perjantaina 5. maaliskuuta telakalla oli töissä noin 500 henkilöä. Viikonloppuna töitä tehdään pienemmillä henkilömäärillä.

Viranomaisten aiemmin tällä viikolla suorittamien joukkotestauksien jälkeen töihin ovat päässeet vain ne, joiden tulos on ollut negatiivinen ja joiden karanteeni on päättynyt. RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa on tyytyväinen testauskokonaisuuteen.

Olemme onnistuneet käytännön testausjärjestelyissä hyvin yhteistyössä verkostoyrityksien ja viranomaisten kanssa. Tarkennetun turvallisuussuunnitelmamme mukaisesti verkostoyrityksemme ovat jakaneet työntekijänsä majoituksissa ja kuljetuksissa tiimeihin, mikä on helpottanut altistuneiden kartoittamista ja karanteeniin asettamista merkittävästi.


Tiukka seula portilla, satunnaistestit käyttöön, sanktio maskittomuudesta

Telakalla työskentelevien määrän kasvaessa RMC keskittyy varmistamaan, että töihin tullaan vain terveenä. Kaikki tulijat tarkastetaan telakan portilla, telakka-alueelle saapuville aletaan tehdä satunnaistestejä ja maskittomuudesta seuraa sanktio.

Tällä hetkellä pysäytämme jokaisen telakan portille tulijan ja tarkistamme, että hänellä on lupa saapua töihin”, kertoo Heinimaa.

Ensi viikolla telakka-alueelle saapuville aletaan tehdä satunnaistestejä. Testeissä testataan viikoittain osa telakalle saapuvista, ja testiin voi halutessaan mennä myös oma-aloitteisesti. Koko telakka-alueella on lisäksi voimassa maskipakko, jota valvotaan tehostetusti. Ilman maskia olevalle henkilölle annetaan kirjallinen varoitus ja hänet poistetaan alueelta loppupäivän ajaksi.

Verkostoyrityksien työntekijät toimivat RMC:n tarkennetun turvallisuussuunnitelman mukaisesti tiimeinä majoituksessa, kuljetuksissa ja telakalla. Jos telakka-alueella olevalla ilmenee vähäisiäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, henkilö sekä hänen tiiminsä ja muut työskentelyalueella olevat ohjataan välittömästi pois telakka-alueelta terveysviranomaisten tutkittavaksi. Myös vapaa-ajalla kehotetaan hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä.

RMC:llä ovat koronapandemian alusta alkaen olleet voimassa viranomaisohjeistuksien mukaiset turvatoimet, joita on tiukennettu helmikuussa ilmenneen tartuntaryppään myötä. Yhtiö seuraa jatkuvasti tarkennetun turvallisuussuunnitelmansa toimivuutta ja ryhtyy tarvittaessa välittömästi lisätoimenpiteisiin.