Wasaline, Aurora Botnia - Rauma Marine Constructions

Rauman telakalla Wasalinen uuden matkustaja-autolautan rakentaminen jatkuu vilkkaana

6.5.2020 Mediatiedotteet

Wasalinen uuden matkustaja-autolautan, Aurora Botnian, rakentaminen Rauma Marine Constructionsin telakalla Raumalla etenee koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta.

– Viimeisten lohkojen kokoaminen on alkamassa ja rungon koonti sekä konehuoneiden ja autokansien varustelu jatkuvat vilkkaana. Puolan Gdanskista toimitetaan Aurora Botniaan yhteensä seitsemän lohkoa, joista kolme saapui huhtikuun lopulla. Saapuneiden lohkojen varustelu on nyt käynnissä, kertoo uudisrakennusprojektin NB6002 projektipäällikkö Johanna Kaijo.

Hyttien rakentaminen on niin ikään aloitettu Raumalla. Elokuussa telakalle toimitetaan asennusta varten muun muassa keulaportti sekä muita varusteita kuten laitaovet ja liikkuva autokansi.

Wasalinen projektissa työskentelee RMC:n oman henkilöstön lisäksi tällä hetkellä lähes 400 verkoston henkilöä ja he edustavat yli kymmentä kansalaisuutta. Koronatilanne on aiheuttanut haasteita lisä- ja vaihtomiehitykseen.

– Toivomme, että hallituksen maanantaina 4. toukokuuta tekemät päätökset työvoiman liikkuvuuden helpottamisesta auttavat tähän tilanteeseen, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo.

– Aluksemme tulee olemaan maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta. On ilo seurata rakennuksen etenemistä ja miten hyvin projekti edistyy. Erinomainen yhteistyö telakan ja alihankkijoiden kanssa näkyy kaikkialla, ja rakentaminen etenee aikataulun mukaisesti kaikista haasteista huolimatta, kertoo Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg.

Seuraava merkittävä etappi Aurora Botnian rakentamisessa on syksyllä tapahtuva vesillelasku.