Rauman telakalla rakennettu matkustaja-autolautta MyStar luovutetaan Tallinkille keskiviikkona 7. joulukuuta

5.12.2022 Mediatiedotteet

MyStar saapui viimeiseltä merikokeeltaan viikonloppuna. Merikokeen tulokset olivat hyviä, ja aiemmat tekniset havainnot on saatu viimeisteltyä kuntoon. Itämeren uusin ja reittinsä teknologisesti edistyksellisin MyStar on nyt valmis luovutettavaksi Tallinkille.

Rauma Marine Constructions (RMC) luovuttaa MyStarin Tallinkille Rauman telakalla keskiviikkona 7. joulukuuta. MyStar lähtee Rauman telakalta perjantaina 9. joulukuuta ja saapuu Tallinnan vanhaan satamaan lauantaina 10.12. klo 10. Laiva aloittaa liikennöintinsä 13. joulukuuta.

”Haluan kiittää tilaajaa erinomaisesta yhteistyöstä, jonka ansiosta olemme yhdessä pystyneet viemään projektin menestyksekkäästi loppuun haastavista olosuhteista huolimatta. Lisäksi haluan kiittää yhteistyökumppaneita sekä luokituslaitosta. MyStar edustaa vahvaa suomalaista laivanrakennuksen osaamista. Meille on ollut suuri kunnia toteuttaa teknologisesti kehittynyt ja kestävillä arvoilla varustettu alus. Toivotamme MyStarille onnea liikennöintiin”, sanoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Mika Heiskanen.

”Olemme erittäin iloisia, että voimme toivottaa laivastomme uusimman jäsenen, Itämeren kirkkaimman tähden, MyStarin, tervetulleeksi laivastoomme. Maailma on muuttunut suuresti sen jälkeen, kun aloimme rakentamaan uusinta laivastojäsentämme keväällä 2020, ja matkalla on ollut paljon haasteita. Olemme vastanneet kaikkiin haasteisiin ja olemme iloisia, että MyStar on nyt valmis. Tervetuloa kaikki laivaan 13. joulukuuta alkaen. Haluan kiittää koko Tallink MyStar -projektitiimiä, Rauman telakkaa ja kaikkia kumppaneitamme, jotka ovat auttaneet toteuttamaan unelmaamme Itämeren kirkkaimmasta uudesta tähdestä,” sanoo Tallink Groupin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

RMC:n historian suurimman matkustaja-autolautan rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2020. Vuonna 2021 aluksen köli laskettiin ja siihen asennettiin sen pääkoneet ja tankit LNG-polttoaineelle. Saman vuoden elokuussa kaste- ja vesillelaskutilaisuudessa alus sai nimekseen MyStar. Aluksen kastoi Viron presidentti Kersti Kaljulaid.

Tallink MyStar pähkinänkuoressa

· Pituus: 212,4 m

· Leveys: 30,6 m

· Syväys: 7 m

· Bruttovetoisuus: 50 625

· Nopeus: 27 solmua

· Kaistametrit: 3 190

· Matkustajat: 2800

· Hytit: 46

· Kansia: 12

· Jääluokitus: 1A

· Päämoottorin teho: 42,000 kW

· Polttoaine: LNG

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Hanna-Kaisa Koskinen
Viestintäpäällikkö
+358 50 3843660
hanna-kaisa.koskinen@rmcfinland.fi