Rauman telakalla jatketaan töihin palaavien työntekijöiden testauksia

4.3.2021 Mediatiedotteet

Rauma Marine Constructions on jatkanut yhteistyössä viranomaisten kanssa Rauman telakan karanteenista vapautumassa olevien työntekijöiden testauksia uusien koronatartuntojen varalta. Testauksella varmistutaan siitä, että telakalle palaavat töihin vain varmuudella terveet työntekijät.

Tiistaina 2. maaliskuuta näytteet otettiin 235 henkilöltä. Keskiviikkoiltapäivään mennessä testatuilta oli löytynyt 16 uutta tartuntaa. Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on nyt ilmennyt 340 noin 1 000 työntekijän joukosta.

Viranomaisten määräämät koronatestaukset telakan alueella työskennelleiden osalta jatkuvat yhteistyössä telakan kanssa torstaina. Kaikki altistuneet ja karanteenissa olleet henkilöt testataan ennen karanteenin päättymistä. Töihin voivat palata vain terveet työntekijät.

RMC seuraa tilannetta aktiivisesti. Telakalla on tällä hetkellä käytössä viranomaissuosituksia tiukemmat turvatoimet, joita kaikki alueen toimijat noudattavat.

”On selvää, että tartuntoja voi tulla vielä lisää telakan ulkopuolella verkostoyrityksien työntekijöiden keskuudessa. Tarkennetun turvallisuussuunnitelmamme mukaisesti verkostoyrityksemme ovat nyt jakaneet työntekijänsä tiimeihin, mikä helpottaa altistuneiden kartoittamista ja karanteeniin asettamista merkittävästi. Olemme myös ottaneet käyttöön muita viranomaissuosituksia tiukempia järjestelyjä, joiden myötä esimerkiksi vaadimme töihin palaavilta negatiivisia testituloksia. Lisäksi suunnittelemme parhaillaan satunnaistestien tekemistä telakka-alueelle saapuville. Tämä erilaisten toimenpiteiden kokonaisuus on hieno esimerkki erinomaisesta yhteistyöstä RMC:n, verkostoyrityksien, Rauman kaupungin ja terveysviranomaisten kesken”, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kertoo.