Rauma Marine Constructions ja Puolustusvoimat allekirjoittivat uusien monitoimikorvettien rakentamissopimuksen

26.9.2019 Mediatiedotteet

Rauma Marine Constructions (RMC) ja Puolustusvoimat ovat tänään allekirjoittaneet merivoimien uusien Pohjanmaa-luokan alusten rakentamissopimuksen. Rakentamissopimuksen arvo on 647,6 miljoonaa euroa.

Tänään Turussa allekirjoitettu Suomen merivoimien uusien taistelualusten rakentamissopimus sisältää neljän merikelpoisen aluksen lopullisen suunnittelun ja rakentamisen. Sopimuksen mukaisesti RMC ja sen tytäryhtiö RMC Defence Oy rakentavat neljän Pohjanmaa-luokan aluksen rungot. Uudet monitoimikorvetit korvaavat merivoimien seitsemän poistuvaa alusta. Korvetit kykenevät pinta-alusten ja sukellusveneiden torjuntaan, ilmatorjuntatehtäviin sekä merioperaatioiden johtamiseen.

Samalla allekirjoitettiin myös sopimukset alusten taistelujärjestelmän toimittamisesta ja integroinnista sekä potkurin ja potkuriakselin toimituksesta. Taistelujärjestelmän toimittaa ruotsalainen Saab ja potkurin sekä potkuriakselin suomalainen Aker Arctic Technology Oy. RMC integroi järjestelmät aluksiin yhteistyössä järjestelmätoimittajien kanssa.

”Laivue 2020 -hanke on suomalaiselle meriteollisuudelle näytön paikka. RMC on ylpeä saadessaan tukea Suomen meripuolustusta ja huoltovarmuutta yhteistyössä verkostomme kanssa”, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Alusten suunnittelu on jo käynnissä Raumalla, ja ne rakennetaan vuosina 2022–2025. Korvetit on määrä toimittaa merivoimille vuoteen 2028 mennessä. Rakentamisen suora työllistämisvaikutus Suomessa on noin 3600 henkilötyövuotta.

Kuvasta: RMC:n ja Puolustusvoimien edustajat allekirjoittavat korvettien rakentamissopimuksen. Kuvassa istumassa vasemmalta oikealle: RMC:n varatoimitusjohtaja Timo Suistio, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtaja, Kenraalimajuri Timo Kakkola ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen järjestelmäkeskuksen päällikkö, kommodori Veli-Pekka Heinonen. Kuva: Puolustusvoimat.