Patria ja RMC yhteistyöhön Laivue 2020 -hankkeen toteuttamiseksi

6.11.2015 Mediatiedotteet

Puolustusteollisuuskonserni Patria ja laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) tarjoavat Puolustusvoimien Laivue 2020 -hankkeen toteuttamiseksi kotimaista yritysyhteistyötä. Yhteistyö mahdollistaa alusten rakentamisen ja asejärjestelmien optimoinnin sekä alusten tulevan huolto- ja päivitystarpeen suomalaisyritysten osaamiseen ja kokemukseen perustuen.

“Laivue 2020 -hanke on erittäin tärkeä osa Suomen merivoimien kaluston uudistamista. Patria haluaa olla osaltaan rakentamassa uuden sukupolven aluksia Merivoimien käyttöön kiinteässä yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Meillä on vankkaa kokemusta ja osaamista toimimisesta pääkoordinaattorina isoissa hankkeissa, joissa olemme olleet vastuussa kokonaissuunnittelusta, alihankkijoiden toimitusten koordinoinnista sekä kokonaisintegroinnista”, sanoo Patrian liiketoimintajohtaja Pasi Niinikoski.

”Yhteistyömme Patrian kanssa tuo mukanaan tarvittavat resurssit ja kattavan osaamisen Laivue 2020 -laivaston rakentamiselle Suomessa. RMC:n kokemus Merivoimien taistelualusten rakentamisesta ja telakan sijainti Suomen länsirannikolla ovat tärkeitä huomioonotettavia seikkoja kansallisen huoltovarmuuden kannalta”, painottaa RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.

Laivue 2020 -hankkeen tavoitteena on korvata 2020-luvulla vanhentuva merivoimien taistelualuskalusto. Puolustusministeri on valtuuttanut puolustusvoimat käynnistämään tämän hankkeen.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Konserni toimii Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Puolassa, USAssa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa ja Etelä-Afrikassa. Konsernissa toimii 2 800 ammattilaista.
www.patria.fi

Rauma Marine Constructions on kesällä 2014 perustettu raumalainen, kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva laivanrakennusyhtiö.
www.rmcfinland.fi