Pääministeri Antti Rinne vieraili Rauman telakalla

9.8.2019 Uutiset

Pääministeri Antti Rinne delegaatioineen vieraili tänään Rauma Marine Constructionsilla Rauman telakalla. Arvovaltaiset vieraat tutustuivat vierailun aikana muun muassa telakan lohkotehtaaseen, jossa valmistuu parhaillaan lohkoja Meyerin uuteen jättiristeilijään. RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa muistutti vierailun aikana, että yhteistyö on suomalaisen meriteollisuudelle tunnusomaista, ja siitä hyötyvät osapuolten lisäksi myös koko Suomi.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme pääministeri Rinteen vieraaksemme telakalle. Meillä on meneillään kiireiset ajat, sillä suunnitteilla on molempien tulevien alusten rakentaminen eli sekä Tallinkin uuden shuttle-aluksen että Wasalinen uuden aluksen suunnittelu. Mielellämme näytämme arvovaltaisille vieraillemme Rauman telakan uuden nousun myös käytännössä”, Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo.

Kesällä RMC:llä on jatkettu myös Meyerin tulevien alusten risteilijöiden lohkojen valmistamista. Heinimaa muistuttaa, että suomalaisessa meriteollisuudessa yhteistyö on ollut ja on edelleen tärkeä menestystekijä, ja meriklusterin merkitys työllistäjänä etenkin Lounais-Suomessa on erittäin merkittävä. Wasalinen tilaaman autolautan tuotanto käynnistyy Raumalla syyskuun puolivälissä ja Tallinkin laivan maaliskuussa ensi vuonna.

Pääministeri Rinne iloitsi vierailunsa aikana suomalaisen meriteollisuuden noususta ja hyvistä tulevaisuuden näkymistä.

”Olen tyytyväinen näkemääni. Hienoa nähdä, ettei laivanrakennus suinkaan ole auringonlaskun ala”, Rinne totesi kierroksen päätteeksi.

Pääministerin lisäksi telakalla vierailivat Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski, Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi, Satakunnan maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä sekä kansanedustaja ja eduskunnan merityöryhmän puheenjohtaja Kristiina Salonen.