Merja Rehn kastoi Brykän aurinkoisessa Porissa

15.7.2016 Mediatiedotteet

RMC:n tilaama taideteos Brykä oli yksi SuomiAreenan kiinnostavimmista kohteista. Brykä kastettiin kutsuvierastilaisuudessa keskiviikkona 13. heinäkuuta.

Noin 80 kutsuvierasta kokoontui SuomiAreenan Laiv@lavalle juhlistamaan teollisuuden, tieteen ja taiteen yhteenliittymää, Brykä-taideteosta. Brykä on RMC:n taiteilija Jaakko Niemelältä tilaama teräsverkosta rakennettu teos, joka kuvastaa laivan kylkeä. Brykä on merenkulkuslangia ja tarkoittaa laivan komentosiltaa. Brykän puisen jalustan on rakentanut Rauman Merihistoriallinen Seura.

”Halusimme tulla SuomiAreenalle herättämään yhteiskunnallista keskustelua suomalaisesta työstä ja sen arvostuksesta. Monialainen yhteistyö on avain siihen, että teollisuus ja muu elinkeinoelämä kehittyvät Suomessa. Tarvitaan rohkeita uusia avauksia. Perinteisellä teollisuudella on Suomessa tarve uusiutua, mutta myös kykyä ajatella uusiksi asioita. Innovointia vaaditaan tuotteiden lisäksi myös toimintamalleihin”, sanoi toimitusjohtaja Heikki Pöntynen kutsuvierastilaisuuden tervetuliaispuheessaan.

Brykän kastoi tietokirjailija Merja Rehn. Kaste suoritettiin raumalaisella merivedellä, jota Rehn pirskotti teoksen teräsverkkoihin. Mukana kutsuvierastilaisuudessa oli myös tubettaja Roni Back. Katso Ronin video osoitteesta: youtu.be/X3fO2ua2r98.