Merivoimien komentaja kontra-amiraali Tuomas Tiilikainen vieraili RMC:lla

16.2.2024 Uutiset

Merivoimien komentaja kontra-amiraali Tuomas Tiilikainen seurueineen vieraili maanantaina 12.2. Rauman telakalla laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructionsin (RMC) vieraana. RMC rakentaa Merivoimille neljä monitoimikorvettia, joista ensimmäisen korvetin tuotanto alkoi vuoden 2023 lokakuun lopussa.

Vierailullaan Tiilikainen tutustui telakan toimintaan, keskusteli yhtiön johdon kanssa Laivue 2020 -hankkeesta, seurasi ensimmäisten lohkojen koontia monitoimihallissa ja osavalmistusta terästuotannossa.

”Vierailu oli hyödyllinen ja se tarjosi mahdollisuuden Merivoimien komentajalle tutustua korvettiemme rakennusprosessiin ja keskustella telakan johdon kanssa yhteistyön tulevista vaiheista. Tapaaminen RMC:n johdon kanssa korosti rakentamisen edetessä tapahtuvaa tiivistyvää yhteistyötä. Tutustuminen konkreettisesti 1. aluksen lohkojen rakentumiseen oli erityisen antoisaa ja mielenkiintoista. Merivoimien kannalta alusten rakentuminen vaatimusten mukaisiksi ja aikataulussaan on välttämätöntä”, kertoo Merivoimien komentaja kontra-amiraali Tuomas Tiilikainen.

Monitoimikorvetit rakennetaan uudessa, tätä hanketta varten rakennetussa monitoimihallissa. Halli mahdollistaa tuotannolle erinomaiset olosuhteet, taaten turvallisuuden ja laadun. Lisäksi RMC on tehnyt merkittäviä investointeja terästuotantoon, joilla on mahdollistettu monitoimikorvettien rakentamisessa käytettävien materiaalien tehokkaampi käsittely.

”Merivoimien komentaja Tiilikaisen vierailu vahvistaa yhteistyötä, hyvien suhteiden merkitystä projektille ja telakalle. Tapaamisen aikana keskustelimme hankkeen etenemisestä sekä tuotteen elinkaaren mittaisen osaamisen tarpeista. Hankkeen myötä rakennetaan ja palautetaan sotalaivarakentamisen osaaminen ja tuotantokoneisto merkittäväksi osaksi Rauman telakan kokonaisuutta ”, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Mika Nieminen.

Kuvat RMC:n terästuotannosta.