Meriteollisuus ry:n kevätseminaari Raumalla

23.5.2024 Artikkelit

Perinteinen Meriteollisuus ry:n kevätseminaari järjestettiin Raumalla keskiviikkona 22.5.2024. Seminaaria edelsi vierailu Rauman telakalla Rauma Marine Constructionsin (RMC) vieraana.

RMC:n perustamisesta tulee kuluneeksi 10 vuotta. Vuosien aikana telakka on kasvanut ja kehittynyt kansainväliseksi telakkateollisuuden osaajaksi. Tällä hetkellä RMC:n tilauskannassa on neljä monitoimikorvettia Merivoimille ja kaksi matkustaja-autolauttaa Spirit of Tasmanialle Australiaan. Vierailulla meriteollisuusyritysten edustajat tutustuivat käynnissä oleviin projekteihin ja tuotantotiloihin.

Telakkavierailun jälkeen vuorossa oli kevätseminaari, jossa Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela puhui Rauman kaupungin strategisista näkymistä meriteollisuudessa. Puheenvuorossaan hän korosti kaupungin vahvaa sitoutumista telakkaan ja ylpeyttä siitä.

Seminaarissa Spirit of Tasmaniasta tekninen projektipäällikkö John Anastassiou kertoi sisaralusten merkityksestä laivayhtiölle.

Puheenvuoroja kuultiin lisäksi muista meriteollisuuden yrityksistä ja loppupuheenvuoron piti RMC:n toimitusjohtaja Mika Nieminen.