Laajennetut koronatestaukset etenevät Rauman telakalla – RMC kannustaa verkostoyrityksien työntekijöitä rokottautumaan ja väläyttää pakollisia rokotuksia

29.9.2021 Mediatiedotteet

Viime viikolla satunnaistesteissä ilmenneiden koronatartuntojen myötä Rauma Marine Constructionsin (RMC), Rauman telakan verkostoyritykset ja Rauman terveysviranomaiset ovat yhteistyössä testauttaneet noin 540 telakka-alueella työskentelevää henkilöä. Tartuntoja on 17.9. alkaen todettu pääosin verkostoyrityksien työntekijöillä yhteensä 136, joista 96 tällä viikolla. Noin 120 henkilön testitulokset ovat vielä saamatta, joten tartunnan saaneiden lopullinen määrä ei ole vielä tiedossa.

Viime viikolla testattaviksi ilmoitettiin rakenteilla olevan laivan 3. kannen alapuolella työskentelevät, mutta RMC päätti varotoimenpiteenä laajentaa testausta kaikkiin laivassa työskenteleviin. Koronatilanteen rauhoittumisen varmistamiseksi ensi viikolla testataan vielä ne työntekijät, jotka eivät ole eristyksessä tai karanteenissa.

Rokotteen ottamiseen kannustetaan, pakollisuutta pohditaan

Syyskuun ryppään tartunnat keskittyvät verkostoyrityksien työntekijöihin, joita RMC kannustaa nyt aktiivisesti hakeutumaan rokotettavaksi. RMC järjesti yhteistyössä Rauman kaupungin terveysviranomaisten kanssa viime viikolla telakka-alueella rokotustilaisuuden, ja seuraava on luvassa maanantaina 4.10.2021.

Käsillä olevassa ryppäässä tartunnan saaneista valtaosa on ollut rokottamattomia, minkä vuoksi kannustamme mahdollisimman monia hakeutumaan rokotettaviksi pikaisesti. Koronaturvallinen telakka on yhteinen asia, ja haluamme auttaa rokottautumisessa kaikin tavoin. Selvitämme myös mahdollisuutta siirtyä malliin, jossa verkostoyrityksiä edellytetään huolehtimaan, että heidän telakalla työskentelevät työntekijänsä ovat koronarokotettuja”, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.