Antti Hoikkala, sisustussuunnittelija: Haasteiden ja työn monipuolisuuden kannattaja

11.11.2021 Uratarinat

”Olen koulutukseltani merenkulkualan insinööri. Aloitin urani meripalveluyritys Alfons Håkansilla. Saatuani perheenlisäystä palasin Raumalle, ja Rauma Marine Constructions oli seuraava luonnollinen askel urapolullani. Liityin laivanrakennusyhtiön riveihin syksyllä 2016.

Toimin Rauma Marine Constructionsilla sisustuspuolen suunnittelijana. Vastuualueisiini kuuluvat muun muassa laivojen ovien, lukitusten ja ikkunoiden suunnittelu. Työnkuvaani sisältyy myös yleisjärjestelyjen piirtäminen. Palkitsevinta tässä työssä on nähdä oma kädenjälki valmiissa laivakokonaisuudessa ja konseptissa.

Olen mukana kaikkien RMC:n hankkeiden suunnittelussa. Jokaisella hankkeella ja laivalla on omat vaatimuksensa ja yksityiskohtansa. Tämän ansiosta työ pysyy monipuolisena ja haastavana.

Rauma Marine Constructionsilla pystyy ohjaamaan henkilökohtaista urapolkuaan oman kehityksen ja kiinnostuksen mukaisesti. Täällä on todella hyvä yhteishenki. Pienen yhteisön ansiosta on helppo tutustua kaikkiin ja keskustella avoimesti. Omia toiveitaan saa toteuttaa ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa työnkuvaansa ja siihen, mitä haluaa tehdä.

Myös monipuolisuus on työn parasta antia. Olen, osana suunnitteluprosessia, tekemisissä myös muiden tiimien osaajien kanssa päivittäin. Se, että saa osallistua erilaisiin projekteihin, joissa kaikissa on omat haasteensa ja vaatimuksensa, lisää työni moninaisuutta ja ylläpitää motivaatiotani.”